Učenici Hotelijersko – turističke i ugostiteljske škole Zadar sa svojom mentoricom Kristinom Lončar pripremili su nam Molatsku tortu sa zrncima paške soli.
U sklopu Informacijskog centra EDIC Zadar priprema se kuharica Moje kulinarsko putovanje Europom. Nastavak je to na kampanju europske komisije gdje su istu kampanju radili s hrvatskim blogerima koji su pripremali recepte koristeći namirnice iz svih zemalja članica EU-a koje nose oznaku zemljopisnog podrijetla. Ta se kampanja prenijela i na Zadarsku županiju koja je nazvana Okusi Zadarske županije. Recepti su se pripremili s učenicima Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar, a radio se brudet od sipe i Molatska torta. Učenici su tako napravili jela gdje su koristili tradicionalne namirnice kao i namirnice koje nose oznaku zemljopisnog podrijetla. Svi koji budu imali kuharicu moći će naučiti kako pripremiti neka europska tradicijska jela.